Forår på veje og afveje

Team Delta arrangerer virkelig fede løb, så Helle, Helle og jeg meldte glade til årets udgave af Delta Adventure race, med udgangspunkt i Hou.

Check-in var mellem 5 og 6 om morgenen, så heldigvis var Malene Bønlykke så gæstfri, at vi kunne crashe hos dem i Horsens selvom de ikke var hjemme. Det betød dog stadig at vækkeuret ringede 04.30, og vi havde mere end ét ’hvad fanden laver vi her’ moment.

Det hjalp heller ikke at jeg sommetider har så meget race-feber, at jeg sover dårligt og drømmer mærkeligt – denne gang bl.a. at man kun kan få kompas, der er monteret på kobber-sauterpander, som vi måtte forbi Imerco for at købe – og da der så skulle betales havde jeg fyldt min rygsæk op med nips og lysestager…

Vi havde ud fra program og et afslørende billede på facebook gættet på at vi skulle starte med at køre i bus, og det var helt rigtigt – vi blev sat af i Skanderborg centrum, og havde lige et kvarters tid til at skutte os og tænke ’f... det er tidligt’ inden vi fik kort til prologen, som var freeorder o-løb i Skanderborg. Tiden var estimeret til 30-60 min, så da vi ankom til stjernecentrum efter 100 min, var vi klart lidt bekymrede for tidsplanen. Men så må man lade være med at trekke i mudder til knæene ad helvede til ned langs den forkerte grøft…

I stjernecentrum blev vi sendt ud på bike’n’run, og det gik så fint, som det nu kan, når nu bike’n’run er en af hadedisciplinerne. Jeg synes det er virkelig svært at få flow i cyklen, så den ligger mindst muligt og bliver ligeligt fordelt mellem holdet. Etapen tog en times tid, og så røg vi i kanoerne, lige før Fit4Run, der ikke helt kunne forstå vi lå foran indtil det gik op for dem at vi ikke havde hentet alle valgfri poster. (Vi havde på forhånd besluttet at gemme dem til vi havde 3 cykler at gøre godt med). Så der var basis for at råbe flabede kommentarer mens vi prøvede at få ’den skide blikbalje’ til at makke ret. Vi havde allerede fra start besluttet at ikke gå efter den valgfri kano-post, og da vinden var imod hele vejen hjem var vi meget glade for den beslutning.

Vi var klar til at køre fra stjernecentrum kl. 11.40, og her blev vi nok overmodige. Vi havde valgt valgfri kano og en valgfri klatrepost fra, så nu skulle vi have alle de andre valgfri poster, tænkte vi. Så vi brugte først 10 minutter på at hente 2 valgfri poster i nærheden af stjernecentrum, og dernæst 5 km omvej på 2 andre valgfri poster på vej ud af Skanderborg. Egentlig syntes vi selv at det gik fint, men Odder var længere væk end vi lige havde tænkt, så da klokken blev tættere og tættere på 14, blev vi tilsvarende mere bekymrede for tiden.

Vi ankom til TA2 14.15, og vi havde fået at vide til briefing at seneste fornuftige afgang fra TA2 var 14.45. På stive og trætte ben ’løb’ vi afsted på foto-orientering i Odder. Helle Junckers hofter var på dette tidspunkt helt låste, så der var lidt vralten over stilarten. Vi gjorde vores bedste, men var alligevel først klar til afgang fra Odder 15.10, og vi besluttede at skippe de sidste 2 obligatoriske poster som stod som bike’n’hike poster på
stranden. I stedet ville vi tage de andre 3, som var nogenlunde på vejen hjem.

Orienteringen gik egentlig fint, men der var desværre ikke rigtig nogen af os der havde gode ben mere, og med vinden lige i fjæset var fremdriften stabil, men for langsom i forhold til hvor fremskreden tiden var. Vi overhalede det sidste damehold 500 m før mål, men nåede først i mål 16.07, hvilket betød at vores 6 valgfrie poster og 1 af vores CPs blev konfiskeret. Det lagde en dæmper på humøret, så selvom det var et fedt race og vores hold spillede fint sammen – og vi fik en 3. plads i damerækken – så var der lidt en stemning af ’øv, det kunne vi godt have disponeret bedre’ bagefter.

Min personlige læring handler om at prøve at estimere etaper bedre – havde vi kunnet estimere MTB-O etapen fra Skanderborg til Odder bedre havde vi kunnet skippe 4 valgfri til gengæld for alle obligatoriske og en timely målgang.

Tak til Delta for et fedt race, og tak til Helle og Helle for godt selskab undervejs – det er altid en fornøjelse at race med jer to.

/Karen
Tilbage
01
02
03
04
05