Eagle race 2016

Coasteering, nu med cykel

Sidste års Eagle race var et Herre-race: Ingen valgfrie poster, ingen muligheder for taktiske valg, og masser af lange, hårde, træk, ikke mindst i kanoen, hvor 3. mand var ren dødvægt. Det havde de heldigvis lavet om på i år (det med kanoen desværre så sent at vi ikke kunne nå at rekruttere en 3. kvinde til holdet da det blev meldt ud af man fik 3 pagajer…)

Jytte og jeg stillede op i damerækken, der endte med at bestå af 3 WAThold, så i virkeligheden skulle vi bare gennemføre, så var der podieplads. Mit estimat var en 2. plads, for Heidi kan være nok så skadet, hun kan hvad som helst på viljen alene.

Sådan kom det nu ikke helt til at gå…

Vi havde på forhånd aftalt at Jytte ville orientere på cyklen, og jeg ville orientere til fods, men da vi så, at vi fik 9 kort udleveret lavede vi omgående en ny plan der var mere flow-baseret – således at det næste kort hele tiden kunne ligge klar på makkerens kortholder, for at sikre flow i løbet. Og det fungerede fremragende! Hver gang Jytte løb tør for poster på sit kort kunne jeg tage over, og mens jeg orienterede kunne Jytte skifte kort og gøre klar til at tage over igen. Det var tydeligt at se på nogle af de andre hold at det gav langt bedre flow – mens de stod og fedtede med hvilket kort de nu skulle give navigatøren kunne vi stille og roligt fortsætte mod næste post.

Eller ”stille og roligt” er nok en sandhed med modifikationer – Jytte har brugt sommeren på at cykle Østeuropa tynd sammen med Bente, så hun var flyvende på cyklen. Jeg fortrød omgående at jeg ikke var nået omkring Ølstykke efter Alice’s træk, og efter at have hængt med tungen ud af halsen et stykke tid greb jeg i stedet den længste strop på Jyttes rygsæk, så hun kunne få lov til at træde igennem.

Efter den fedeste sløjfe i Tisvilde Hegn efter valgfrie poster og alle bakkerne ankom vi til TA2 og pointløb. Konceptet var at man skulle samle 600 point på max 10 orienteringsposter med forskellig værdi for at ’tjene’ 2 poster – og her viste det sig at vi fik sat Heidis hold med en halv time, fordi de havde overbevist sig selv om at de skulle løbe alle 10 poster.

Næste stræk var coasteering mod Hundested, og her sprang vi også den valgfri post over – det var hårdt at trække cyklen gennem sandet, og især der hvor vandet var så højt at hvis ikke man ville bade cyklen i saltvand, så måtte man bære den. Så vi tog trappen op og måtte svare på mange nysgerrige spørgsmål fra en familie, der kunne oplyse os om at alle de andre var gået videre ad stranden…

I stedet cyklede vi ind igennem sommerhusområdet, ud omkring fyret, til Halsnæs bryghus (hvor det først i mål gik op for Jytte at hun kunne have fået øl) og herfra østpå i medvind mod Frederiksværk. I Frederiksværk var der en post 100 m ude i vandet, og efter den tur ud og ind igen var der ikke mere sjov i mig. Jytte fik kortet til at finde os hjem, og det sidste o-løb blev primært i gang – mine ben ville ikke høre efter min hjerne…

Orienteringen gik heldigvis fint – måske fordi det heller ikke gik så stærkt, så 20:42 nåede vi i mål som 1. hold i damerækken og en 8. plads overall af 18 hold.

Tak til CAS for et fedt løb med mange gode momenter, og tak til Jytte for fornøjeligt selskab i det nordsjællandske.

/Karen
Tilbage
01
02
03
04
05
06
07
08